Taggar

Tipsa oss

Har du ett bra tips på en länk? Tipsa oss!

Kolla Källan

Lär dig mer om källkritik på Kolla Källan

Nyhetsflöde (RSS)

Få senaste nytt direkt till din webbläsare, intranät eller webbplats.
Se alla nyhetsflöden.

4 träffar

Sortera på:

RSS Prenumerera på nya länkar

Riksförbundet för Suicidprevention och Efterlevandes Stöd - SPES

Riksförbundet för Suicidprevention och Efterlevandes Stöd - SPES  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 13 år

En rikstäckande organisation som är religiöst och politiskt obunden och har en vision om ett Sverige fritt från suicid (självmord). Här hittar du en del information och statistik om självmord, böcker och uppsatser som berör temat döden, information om relaterad politik och vad samhället gör och inte gör med mera. Dessutom finns länkar till olika telefonjourer samt telefonnummer till regionala kontaktpersoner, om man har frågor och funderingar kring självmord.
Taggar: döden, självmord

Få stöd - Självmord

Få stöd - Självmord  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 13 år

Självmord är tyvärr en av de vanligaste dödsorsakerna för vissa åldersgrupper i Sverige. Nationell prevention av suicid och psykisk ohälsa (NASP) har en omfattande webbplats. Där kan man läsa om riskfaktorer och varningssignaler, hur man kan hjälpa någon som mår dåligt, vart man kan vända sig för att få stöd med mera.
Taggar: depression, självmord

Kuling.nu - Lättläst text

Kuling.nu - Lättläst text  Webbplatsen har innehåll på Svenska för 10-15 år

Kuling.nu är en webbplats för barn till psykiskt sjuka föräldrar. Här finns lättläst information om psykiska sjukdomar. Här finns även möjlighet kontakta barn i samma situation via sidans chatt och forum. Man får även tips på var man kan få stöd och hjälp. På sidan finns också information om självmord, självskadebeteende och psykiska funktionsnedsättningar.
Taggar: ångest, LL, depression, familjen, funktionsnedsättning, lättläst text, psykiatri, psykiska sjukdomar, psykoser, schizofreni, självmord

Psykisk hälsa

Psykisk hälsa  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 13 år

1177 Vårdguiden är en resurs under Stockholms läns landsting. På webbplatsen har man ett tema kring psykisk hälsa där du kan få information om: ensamhet, nedstämdhet, depression, ångest, psykoser, självkänsla, sömn och stress samt andra besvär och diagnoser som har med psykisk hälsa att göra.
Taggar: ångest, depression, psykoser, sömn, självmord, stress