Tipsa oss

Har du ett bra tips på en länk? Tipsa oss!

Nyhetsflöde (RSS)

Få senaste nytt direkt till din webbläsare, intranät eller webbplats.
Se alla nyhetsflöden.

Sök i Länkskafferiet

Sök på fler sätt

Livsmedelstillverkning: 9 träffar

RSS Prenumerera på nya länkar

E-nummernyckeln - Godkända tillsatser i mat

E-nummernyckeln - Godkända tillsatser i mat  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 10 år

Vad vet du om märkning av mat och godis? Vet du vad de olika sifferkoderna för tillsatser i våra livsmedel står för? Du hittar svaret i denna "e-nummernyckel" från Livsmedelsverket. Den visar vilken kod alla godkända tillsatser har, som färgämnen, konserveringsmedel, antioxidationsmedel, sötningsmedel med mera. Att en tillsats finns med i listan betyder däremot inte att den får användas i alla livsmedel.
Taggar: koder, livsmedel, livsmedelstillsatser, livsmedelstillverkning, mat

Hjärta mjölk

Hjärta mjölk  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 10 år

LRF Mjölk och svenska mjölkbönder berättar om mjölk och mjölkprodukter.
Taggar: hälsa, livsmedel, mat, mejerier, mejeriprodukter, mjölk, mjölkproduktion, näringslära-mat och dryck

Hur mjölk blir ost

Hur mjölk blir ost  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 10 år

Hur går det till när mjölk görs till ost? Här kan du läsa om osttillverkning. Bakom webbplatsen står svenska mjölkbönder och mejerier via LRF Mjölk.
Taggar: mejeriprodukter

Livsmedelsverket

Livsmedelsverket  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 10 år

Söker du information om livsmedel? På Livsmedelsverkets webbplats hittar du lättlästa och aktuella artiklar om mat och näring, märkning av livsmedel, lagar och kontroll av livsmedel, genteknik och mycket annat.
Taggar: hälsa, livsmedel, livsmedelshygien, livsmedelstillsatser, mat, näringslära-mat och dryck, statliga myndigheter

Margarin

Margarin  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 13 år

Margarin är ju ett livsmedel som många använder i stället för smör. Men hur tillverkas margarin och vad innehåller det egentligen? Sveriges konsumenter i samverkan står bakom detta omfattande faktablad.
Taggar: konsumentupplysning, livsmedel, livsmedelstillverkning

Matvanekollen

Matvanekollen  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 13 år

Har du koll på dina matvanor? Här kan du testa om du får i dig den näring du behöver. Du får också tips på hur du skulle kunna äta för att förbättra matvanorna.
Taggar: frågesporter, livsmedel, näringslära-mat och dryck

Nya Biologin - forskning.se

Nya Biologin - forskning.se  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 13 år

Ett omfattande läromedel om genteknik, med faktatexter, filmklipp och simulationer. Lär dig om stamceller, gener och proteiner och hur de påverkar oss, om hur genteknik används och utvecklas inom medicin, jordbruk och industri, samt om forskning inom modern genteknik och medicin.
Taggar: DNA, biokemi, bioteknik, cancer, celler, genmodifierade livsmedel, genteknik, kloning, växtförädling

Sök recept - Recept för vardag & fest

Sök recept - Recept för vardag & fest  Webbplatsen har innehåll på Svenska för 10-15 år

Här kan du söka bland en mängd olika recept för mat till vardags och till fest. Här hittar du även vegetariska, gluten- och laktosfria recept. Det finns också en ordlista med mat från A till Ö.
Taggar: allergi, lexikon, livsmedelstillsatser, mat, matlagning, ordböcker, ordlistor, recept, vegetarisk mat

Text på förpackning, märkning - Livsmedelsverket

Text på förpackning, märkning - Livsmedelsverket  Webbplatsen har innehåll på Svenska från 10 år

Det finns särskilda regler för hur livsmedel skall märkas. Det måste till exempel finnas uppgifter på förpackningarna om näringsinnehåll och vilka ingredienser som ingår. Här får du lära dig allt om livsmedelsmärkning och allergimärkning.
Taggar: konsumentupplysning, livsmedel, mat, näringslära-mat och dryck